Visie & Historie | We are The Make

VISIE & HISTORIE

Ethiek & duurzaamheid

Onze duurzaamheids reis zal nooit eindigen, maar is een continu doel waar The Make zich sterk voor maakt. We verstaan ​​ons vak al tientallen jaren en we houden ervan. Alleen doen we het nu anders. Geen seizoenen, geen kortingen, geen onmogelijke deadlines en makers die onnodig overuren moeten maken.

The Make is een slow fashion brand

Duurzaam en verantwoord omgaan met grondstoffen, producten en partners is voor ons iets vanzelfsprekends. Een bijdrage leveren aan een duurzamere mode-industrie is voor ons een voorwaarde Stap voor stap creëren wij items waar we trots op zijn. We maken ons sterk voor een eerlijke en transparante ontwerp – en productieketen. En daar zijn we trots op.

Stap voor stap en in ons eigen tempo creëren we tijdloze en hoogwaardige items waar we trots op zijn. En die jij met trots kunt dragen. Geen enkel detail ontsnapt aan ons oog. Veel naden zijn met liefde afgewerkt met zogenaamde Engelse naden. Zomen zijn extra breed en taillebanden kunnen uitgelegd of ingenomen worden. Onze gelimiteerde edities worden zo gemaakt dat ze naar persoonlijke wens aangepast kunnen worden.

 

Historie

We produceren al meer dan 30 jaar kleding in landen als Polen en Tunesië. Dit hebben we tot enkele jaren geleden naast kleine hoogwaardige merken ook voor grotere modeketens gedaan. In Polen zijn we doorgestart met een eigen atelier waar we sinds 2019 ook ons eigen label ‘The Make’ maken.

Voor de productie in Tunesië hebben wij ons in 2011 aangesloten bij de Fair Wear Foundation. De FWF doet een jaarlijkse brand performance check. Bij onze laatste controle hebben we de categorie ‘good’ behaald. Als gevolg van diverse faillissementen van grote Nederlandse modebedrijven, is een deel van onze productietak in 2018 gestopt met het produceren van kleding in Tunesië en is daarmee ook ons lidmaatschap bij de Fair Wear Foundation beëindigd.

Uit liefde voor het vakmanschap en als antwoord op de verschralende mode-industrie en massaproductie zijn we in 2019 ons eigen slow fashion label The Make gestart. De naam The Make verwijst naar onze expertise van het maakproces. We hebben diepgaande kennis van materialen en productietechnieken. Onze specialiteit is het maken van ‘tailored suits’, jassen, jurken en blouses. Oftewel, goed gesneden kleding die perfect past.

Met ons eigen atelier in Polen maken we zelf in nauwe samenspraak met de makers verantwoorde afspraken over werktijden, lonen en veilige arbeidsomstandigheden. Lees meer over verantwoord produceren hier.