De verantwoorde productie van The Make

VERANTWOORDE PRODUCTIE

 

Productie in onze eigen fabriek – Privately owned atelier

De meeste ontwerpen van The Make worden geproduceerd in ons eigen atelier in de stad Torun in Polen waardoor we eerlijke arbeidsomstandigheden en een gezonde werkomgeving kunnen garanderen. Dit is vrij uniek in de mode-industrie. Polen is een laag-risico land op het gebied van arbeidsomstandigheden. In ons atelier werken 35 mensen, met name vrouwen, met veel toewijding en trots aan onze kleding.

De productie wordt begeleid door de eigenaar zelf. Al meer dan 30 jaar komt hij maandelijks in zijn ateliers of bij zijn productiepartners en staat garant voor verantwoorde productie. Er is een nauwe relatie met iedereen die betrokken is bij het productieproces.

Zo hebben de medewerkers in het atelier inspraak gehad over de loonschalen. Zij hebben collectief gekozen voor gelijke lonen voor iedereen. De veelal dames die in het atelier werkzaam zijn hebben gezamenlijk besloten dat ze een gelijk loon willen verdienen. Ze verdienen een leefbaar loon dat sowieso 20% hoger is dan het minimumloon in de textielsector in Polen. De werktijden zijn van 7 uur tot 15 uur zodat de veelal vrouwen werk en familie goed kunnen combineren. Alle sociale voorzieningen zijn uitstekend geregeld en er zijn twee pauzes op een dag.

Responsible Production The Make

Inclusieve maatrange

Onze kleding wordt gemaakt in de maten 34 tot en met 46/ 48. Wij willen onze collectie toegankelijk maken voor zoveel mogelijk vrouwen ongeacht leeftijd, lengte of kledingmaat. Bij het maken van ontwerpen en patronen houden we rekening met zowel kleinere als grotere maten.

 

Geen verspilling

De patronen van onze ontwerpen en eerste samples worden in onze studio en showroom in Andelst gemaakt. De coupeuses kijken naar mogelijkheden om het patroon zo optimaal mogelijk in te leggen waardoor er geen materiaal verloren gaat. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de zomen van broeken. Deze worden extra breed gemaakt waardoor de kleding mooier valt en daarnaast ook makkelijk aangepast kan worden. Hiermee zorgen we ervoor dat de kleding beter past en langer gedragen wordt of door een volgende drager op maat gemaakt kan worden.

Nadat de samples zijn goedgekeurd bepalen we de aantallen voor productie. Wij leveren direct aan onze klanten, de eindconsument. Direct to consumer. The Make gelooft in verantwoorde voorraadvolumes om verspilling te voorkomen. We kopen slechts in wat nodig is en verspillen geen materialen tijdens het knippen, verwerken en stikken van de designs.

The Make maakt niet elk seizoen een nieuwe collectie. Een groot deel van de collectie zal permanent beschikbaar zijn en aangevuld worden op basis van vraag. Dit deel van de collectie noemen we “Wardrobe Classics. Daarnaast wordt de vaste collectie aangevuld met nieuwe edities.